Installatie-instructie

Opmerking:

Bij een eerste installatie van de GPS Reminder dienen de richtlijnen van deze handleiding lijn per lijn te worden uitgevoerd. Bij een latere actualisering van de datagegevens kan U de eerste richtlijnen overslaan en onmiddellijk met hoofdstuk III beginnen.

» I. Naar de installatie van de USB-driver

» II. Naar de installatie van de Update-tools

» III. Naar de actualisering van de databank

 

I. Installatie van de USB-driver

 1. Sluit de GPS Reminder met de USB-kabel op de computer aan. Windows erkent normaal gezien automatisch dat er een nieuw apparaat aangesloten wordt en geeft een melding dat de nieuwe hardware is gevonden.

 2. Aansluitend start de wizard “hardware toevoegen”. Gelieve GEEN verbinding met de Windows update te maken (“Neen, deze keer niet” moet je uitvinken)! In het volgende venster kies je “Software automatisch installeren” en steek je de meegeleverde CD-ROM in de Cd-romdrive en klik je op verder.

 3. De driver wordt automatisch gezocht. Bij enkele versies dien je de driver aan te duiden die overeenkomt met het door U gebruikte operating system (Windows XP of Windows Vista).

 4. Gelieve de foutmelding betreffende de Windows Logo Test te negeren en zet de installatie gewoon verder!

 5. De melding dat de installatie van de USB-driver is gelukt wordt door 2 meldingen bevestigd.

 6. U kan onder Windows apparaatbeheer controleren onder welke COM-poort de GPS Reminder werd geïnstalleerd. Klik hiervoor met de rechter muistoets op Deze computer en kies dan Eigenschappen/Hardware/apparaatbeheer. In ons voorbeeld is de GPS Reminder op COM-poort 4 aangesloten.

 

II. Installatie van de Update-Tools

 1. Log in op SCDB.info met uw toegangscodes en kies in het GPS Reminder product pagina. Download aansluitend de bestanden CameraDB.sr (geactualiseerde Databank) en update_flash_utility.zip (Update Tool) en sla deze op in een map op uw harde schijf. In ons voorbeeld hebben wij beide bestanden opgeslagen in de map "C:/temp".

 2. Pak het bestand update_flash_utility.zip uit met een daartoe bestemd programma (bvb WINZIP) in een doelmap naar keuze op uw computer. Wij hebben in ons voorbeeld de map "C:/temp/update_flash_utility" gekozen.

 3. Sleep het bestand CameraDB.sr met kopiëren en plakken naar de uitgepakte map Flash Update Utility. In ons geval is dit de map "C:/temp/update_flash_utility".

 

III. Actualisering van de Databank

 1. Controleer a.u.b. of het laatst geactualiseerde bestand CameraDB.sr in de map Flash Update Utility aanwezig is! Anders kan je via SCDB.info in het downloadgebied het bestand CameraDB.sr downloaden en dit bestand in de map Flash Update Utility kopiëren. Dubbelklik dan op Update.exe om de Update-Tool op te starten.

 2. Door een klik op Auto Open COM Port wordt de COM poort van de aangesloten GPS Reminder geopend (zie Installatie van de USB-driver onder punt 6). De melding "COM opened..." verschijnt in het Protocolvenster.

 3. Door een klik op Update wave files worden de spraakdata in de GPS Reminder overschreven. Aansluitend verschijnt de melding "Wave files update successful" in het Protocolvenster.

 4. Verwijzing:

  Dit schrijven is enkel noodzakelijk wanneer de GPS Reminder niet de gewenste taal “spreekt”. De spraakgegevens zijn enkel in het Duits of Engels beschikbaar. Op de meegeleverde CD-ROM zijn de Engelse spraakdata beschikbaar. De Flash Update Utility op de Duitstalige website van SCDB.info beschikt alleen over de Duitstalige spraakdata.

 5. Door een klik op Update Camera Database wordt de geactualiseerde Flitsdatabank op de GPS Reminder geïnstalleerd (oudere versies van de databank worden in het apparaat overschreven). Vervolgens verschijnt de melding "Camera DataBase file update successful" in het protocolvenster. De datum van de opgezette Databank verschijnt rechts boven.

 6. Nu kan je door te drukken op de knop EXIT de Update-Tool beëindigen en de GPS Reminder van de computer loskoppelen.